Om oss

Susanna heter jag, eller Sanna som jag kallas av de flesta. Jag skaffade min första hund 1992 och har sedan dess varit fast i hundträningens fantastiska värld. Idag är jakt och jaktträning för retrievers mitt huvudfokus, men genom åren har jag hållit på med det mesta - jaktträning, agility, lydnad, bruks, viltspår, praktisk jakt (fågeljakt samt stötjakt på klövvilt). Har bl a tävlat agility SM 1995 och 1997 samt lydnads SM 2000 på den tiden då jag satsade lite mer på de grenarna.


Förutom att träna mina egna hundar håller jag även kurser och tar emot ekipage för privat träning. Jag gick min instruktörsutbildning vid Hundens Hus 1996. 2001/2002 gick jag dessutom en problemhunds-utbildning. Även den vid Hundens Hus.


Nu för tiden håller jag främst jakt/apporteringskurser för retrievers. Genom åren har jag haft många kurser för tollaruppfödare och aktivitetsgrupper i både Sverige, Norge, Danmark och Finland.


Under många år har jag varit provledare för tollingjaktprov, både under tiden de var inofficiella och efter att de blev officiella, och är även domare för Tollarklubbens apporteringstest. 2011 fick jag Tollarklubbens Guldapport för mitt engagemang, med motiveringen: "För ditt arbete att utveckla tollaren som jakthund – som provledare, instruktör, apporteringstestdomare m.m. tilldelas du 2011 års Guldapport".


Till vardags jobbar jag som chef för en enhet för samordnad utbildningsadministration inom VH-fakulteten, vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Bakom mig har jag 4 års universitetsstudier och har förutom huvudämnet företagsekonomi läst bl.a. pedagogik, psykologi och sociologi.


Jag och min familj bor på en gård ute på landet, i Gillingboda  strax utanför Skyttorp, tre mil norr om Uppsala. Det är även här jag håller de flesta av mina kurser. Familjen består av husse Jerry, lillhusse Felix och lillmatte Frida.


Lillmatte Frida är även hon aktiv med hundarna och tränar och tävlar dem alla inom rallylydnad, lydnad, agility och jakt och har placeriingar på Ungdoms SM i alla grenar. Det är fantastiskt roligt att dela sitt intresse för hundträning med sin dotter och det är en ganska stolt mamma som ser både hundar och dotter utvecklas. De är jätteduktiga!