Kull 5 Spana Marley (tollare)

Aktiviva's kull 5 (tollare)


5 valpar födda 10/6-19, 4 hanar, 1 tik

efter

Aktiviva's Hertta di Matti "Spana"

och

Arbetsviljans Sockerkaka "Marley"


Aktiviva's Amarillo by Marley "Compis"

Aktiviva's Giallo by Marley "Mikkel"

Aktiviva's Nilo by Marley "Nilo"

Aktiviva's Azul by Marley "Marley"

Aktiviva's Neela by Marley "Neela"


Hane 3 (2)
Hane 4 (3)
Hane 1 (2)
Tiken
Hane 2
IMG_5552 (2)
IMG_5615 (2)
IMG_5584 (2)
IMG_5544 (2)
IMG_5644 (2)

Spana är en liten tik med god arbetsvilja, stor apporteringslust och vilja att vara till lags. Hon är tyst i arbete, har inga problem att vara passiv när andra hundar arbetar och är spontan på allt vilt. Hon har pris i ökl på tollingjaktprov och pris i nkl på retrieverjaktprov och används i praktisk jakt som apportör samt som stötande och till eftersök på klövvilt.

Hon tävlas även med framgång inom rallylydnad, lydnad och agility av lill-matte. Spana kommer från en linje med välmeriterade hundar där båda föräldrarna har pris i ökl på tollingjaktprov, syskon till mamma har pris i ökl respektive ekl på tollingjaktprov. Även mor/farföräldrar har meriter på tollingjaktprov/retrieverjaktprov/dummprov.

Marley är en hane av större modell, med mycket god arbetsvilja och stor apporteringslust. Han är mycket social med ett trevligt BPH. Han är främst en sällskapshund, men jakttränas som aktivering. Han är inte startad på jaktprov men är mycket talangfull och har alla de rätta egenskaperna för en god retriever - full fart när han jobbar, stadig, fin förmåga att koppla av och vänta på sin tur och spontan på allt vilt han presenterats för.

Även Marley kommer från en linje med välmeriterade hundar, med syskon som är uppe i elitklass på tollingjaktprov, en mamma som är tollingjaktprovchampion samt har pris i ökl på retrieverjaktprov, och en pappa som har pris i ökl på tollingjaktprov. Även mor/farföräldrar har meriter på tollingjaktprov/retrieverjaktprov. Kullens inavelsgrad: 0,6% Beräknat hd index: 103 Båda föräldrarna är ögonlysta u.a. Marley är PRA clear, medan Spana är PRA carrier Båda föräldrarna är herediärt fria för DE Alla valpar är registrerade hos SKK, veterinärbesiktigade, vaccinerade, avmaskade och id-märkta samt dolda fel försäkrade. Regelbundna träningsträffar och träningshjälp under valpens första år ingår. Fri prövningsrätt.